loader image
cybercypher landcap 2023
Kelebihan Website Untuk Peniaga Kecil
Home/Uncategorized / Kelebihan Website Untuk Peniaga Kecil
Kelebihan Website Untuk Peniaga Kecil
Home/Uncategorized / Kelebihan Website Untuk Peniaga Kecil
Kelebihan Website Untuk Peniaga Kecil
  1. Anda Boleh Membina dan Mengembangkan Perniagaan Bila Berada Dalam Talian


Hari ini, perkara pertama yang dilakukan oleh ramai orang apabila mereka mendengar tentang perniagaan ialah mencarinya dalam talian.


Jika anda tidak menyediakan tapak web — atau sekurang-kurangnya beberapa profil media sosial — anda mungkin tidak wujud untuk semua bakal pelanggan tersebut.


Selain itu, memiliki laman web dapat membantu membentuk cara orang melihat perniagaan anda, memberi tahu orang ramai bahawa anda mempunyai perniagaan dan perkhidmatan.


Sebagai contoh, anda boleh mengisi tapak website anda dengan ulasan, foto lokasi anda, maklumat berguna dan perkara-perkara yang boleh meningkatkan imej anda.


Kami tidak keterlaluan apabila kami memberitahu bahawa pemasaran dalam talian adalah komponen penting dalam kejayaan perniagaan di pasaran (marketing) masa kini.


  1. Sasaran Pelanggan TempatanJika kita pengguna biasa, akan akan mencari perniagaan dan perkhidmatan yang paling hampir dengan kita apabila kita cuba membuat pembelian tertentu.


Sebagai contoh, katakan kita memerlukan perkhidmatan potongan rambut dan anda tidak tahu kawasan berhampiran dengan tempat tinggal kita.

kita mungkin akan terus dalam talian, dan mencari tukang gunting rambut atau salun rambut berdekatan.


Sekiranya laman web kalian muncul di antara hasil enjin carian pertama untuk jenis pertanyaan tempatan ini,

maka kalian mungkin akan memperoleh beberapa usaha tambahan (membina strategi untuk mendapat peringkat yang baik untuk kata kunci yang dikenali sebagai pengoptimuman carian atau SEO).


Selain mendapat lebih banyak pelanggan, laman web anda juga dapat membantu meningkatkan awarness jenama mengenai perniagaan tempatan anda dalam komuniti.


  1. Anda Boleh Berkongsi Alamat dan Maklumat Untuk Berhubung Dengan Pelanggan


Bayangkan seseorang mengetahui kewujudan perniagaan anda, tetapi mereka tidak pasti bagaimana untuk sampai ke lokasi anda.


Sebaik-baiknya, tapak web anda menyatakan alamat penuh perniagaan anda, panduan tentang cara menadapatkannya (jika mendapatkan maklumat tambahan) peta kawasan tersebut.


dengan maklumat yang lengkap, hampir mustahil ada orang yang tersesat sepanjang perjalanan.